Přírodní střeva

Přírodní střeva mají jedinečné a ničím nenahraditelné vlastnosti, proto jsou v potravinářské výrobě výjimečným obalovým materiálem. Jejich přírodní charakter však podmiňuje i jejich potenciální chybovost. Naším cílem je minimalizovat přirozené defekty přírodních střev a v co největší míře využít jejich výhody, aby tak byly naplněny specifické požadavky našich zákazníků.

Naší klíčovou aktivitou je kalibrace vepřových střev.

V roce 1996 jsme v Prešově založili dceřinou společnost Natur·casings, spol. sr. o., specializovanou na zpracování přírodních střev (provoz je schválen pod veterinárním číslem SK 8 ES).

Zpracováváme materiály pocházející ze zemí EU, nařezané a čištěné našimi vlastními zaměstnanci přímo na jatkách. Takto pro zákazníky zajišťujeme vysoký kvalitativní standard.

Podle konkrétních požadavků našich odběratelů dodáváme střeva v různé specifikaci, délkách, balení, řásnění atd. Na objednávku zpracováváme i vedlejší komponenty vepřového traktu – konečnice, hrubá střeva, slepá střeva, žaludky a měchýře.

Skopové a hovězí vnitřnosti jsme vzhledem k jejich surovinové základně nuceni dovážet ze třetích zemí. Kvalita importovaných materiálů je systematicky kontrolována naším týmem supervizorů. Následně jsou střeva předmáčena, řásněna a balena podle požadavků klientů.

Skopová střeva

Použití, vzhled a chuť konečných výrobků staví stále skopová střeva na přední místo mezi používanými materiály. Skopová střeva jsou především určena k výrobě nejrůznějších druhů párků (vídeňské, debrecínské, holandské) a mají rovněž své nezastupitelné místo při výrobě širokého sortimentu dalších výrobků (vinná klobása, trampské cigáro, bílé klobásy).

Vepřová střeva

Vepřová střeva jsou určena k výrobě širokého sortimentu klobás (ostravská, papriková,domácí vepřová, grilovací), libových párků, vařených specialit jako jsou jitrnice a jelita, ale v poslední době si své místo našly při výrobě točeného salámu, kabanosu, polského salámu a dokonce i špekáčků.

Hovězí střeva

Hovězí střeva jsou určena především k výrobě tradičních českých výrobků jako jsou špekáčky a točený salám, ale jednotlivé součásti hovězích střev (deníky, okolní střeva) jsou předurčeny k výrobě specialit jako zauzených šunkových výrobků, paštik a tepelně neopracovaných výrobků.